вівторок, 19 листопада 2013 р.

МК "СВЯТКОВА ПІНЬЯТА"

Сьогодні ми з вами навчимось, як зробити піньяту власноруч в домашніх умовах.

Піньята (ісп. Piñata) - мексиканська за походженням порожниста іграшка досить великих розмірів , виготовлена ​​з пап'є -маше або легкого обгорткового паперу з орнаментом і прикрасами.

Своєю формою піньята відтворює фігури тварин (зазвичай коней) або геометричні фігури, які наповнюються різними пригощаннями або сюрпризами для дітей (цукерки, хлопавки, іграшки, конфеті, горіхи, тощо). Зараз стають все більш популярними піньяти у формі улюблених мультяшних героїв (Angry Birds, Губка Боб та інші).

Існує безліч цікавих ідей для застосування та гри в піньяту. Найбільш розповсюджене її використання на днях народження, на вечірках і фестивалях або просто в якості іграшки. Та не слід забувати, що це також оригінальна прикраса і доповнення до різних урочистих заходів (новосілля, річниця весілля, відкриття, тощо).

До виготовлення піньяти цілком можна залучити дітей - клеїти та розфарбовувати таку забавку їм дуже сподобається.

Тож, даруємо вам Майстер-клас з детальними фото по виготовленню простої піньяти (а вже далі тільки ваша фантазія):

Піньята «Куля»


Отже, що Вам знадобиться?
  • Повітряна куля - розміром не менше 18 см у діаметрі.
  • Клей ПВА або борошняний клейстер.
  • Непотрібні газети.
  • Вішалка з тонкого дроту і картон для виготовлення гака.
  • Паперова клейка стрічка.
  • Декоративний папір - будь-який, що Вам до вподоби - це може бути гофрований папір, тонкий кольоровий папір та ін.
1. Потрібно надути кульку до потрібного розміру.
















2. Далі надуту та зав'язану кульку треба обклеїти розірваними
 на смужки газетами - не менше 4 шарів. 

Перед новим шаром обов'язково потрібно чекати, доки попередній шар повністю просохне (1-2 години). Якщо ви збираєтеся робити піньяту для маленьких дітей, можна обмежитися трьома шарами.

Якщо, навпаки, Ваша піньята буде призначена для дорослого, або ви збираєтеся покласти туди щось досить важке, то проклейте кулю кількома додатковими шарами.

Можна зробити потовщення в тому місці, за яке буде підвішена піньята. Не турбуйтеся, якщо Вам здається, що Ваша піньята вийшла занадто міцною. Коли вона просохне, ви можете зробити в ній кілька (або багато ) отворів за допомогою ножа, щоб послабити піньяту і зробити її більш легкою для розбивання.

3. Визначтеся, за яке місце буде підвішена піньята.

Дуже важливо зробити це правильно, тому що інакше піньята може впасти.

Зараз ви підійшли до складного етапу - потрібно вкласти до піньяти гак, за який згодом вона буде підвішена. Отже, спочатку потрібно зробити в піньяті отвір - збоку від цього місця.

Зазвичай він робиться за допомогою трьох розрізів (у формі значка «Мерседеса») - і виходить, що отвір розкривається, як трояндочка. Можна просто вирізати отвір потрібної форми, зберігши «вирізану» частину.

Отвір має бути достатнього розміру, щоб можна було помістити в піньяту гак. Гачок можна легко зробити з тонкої дротяної вішалки, розмір «плечиків» визначається тим, наскільки важкою буде ваша піньята.

За допомогою викрутки у верхівці (місці підвісу) піньяти робиться тонкий отвір, в який вставляється дротяний кінець вішалки. «Плечики» залишаються всередині піньяти. Щоб гак не завалився всередину піньяти, можна приклеїти "плечики" до вивороту піньяти клейкою стрічкою або скрутити з зовнішньої частини гака кільце.

4. Не забудьте наповнити піньяту цукерками та іншими приємними дрібничками!

Після цього отвір маскується за допомогою паперової клейкої стрічки. Можна проклеїти отвір зсередини, залишивши липку сторону стрічки вгорі - і помістити в це місце ту частину піньяти, яка була вирізана.

Якщо Ви вирізали отвір за допомогою надрізів, то ви просто «складаєте» трояндочку назад і проклеюєте місця розрізів клейкою стрічкою в кілька шарів.

5. Каркас Піньяти готовий! Тепер справа за вашою уявою - за допомогою різнокольорового паперу ви можете зробити з Піньяти все, що завгодно.

Можна обклеїти її різнобарвною бахромою з паперу, зробивши її смугастою або райдужною. Можна акуратно пошарово обклеїти папером медового кольору, прикрасити бджілками на липучках - і вийде симпатичний «вулик».

Можете просто пофарбувати Піньяту (проклейте Піньяту білим папером перш, ніж фарбувати) і за допомогою картонних детальок зробити їй очі, п'ятачок і вушка - у вас вийде свинка.

Якщо Ви вирішите обклеїти Піньяту порізаним у шредері папером і додатково приклеїте картонні "ручки" - у Вас вийде симпатичний привид. Все залежить від Вашої уяви!













ЯК ЗАМОВИТИ У НАС ПІНЬЯТУ???

Замовити піньяту можна дуже просто!

Для цього потрібно залишити приватне повідомлення користувачу CreActive Event або написати листа на email: op@creaevent.org, вказавши піньяту, яку Ви бажаєте придбати (можна посилання на фотографію картинки в інтернеті, можна зазначити тематику і ми самі запропонуємо Вам варіанти), а також вік того, хто буде її розбивати.

УВАГА! У вартість не входять солодощі чи подарунки. Чим наповнювати піньяту, Ви повинні вирішити самі.

* - Замовлення бажано робити як мінімум за тиждень. У випадку термінового замовлення (за 2-3 дні) ціна піньяти буде збільшена на 30%. У випадку відправлення піньяти в інше місто, замовлення бажано зробити за 2 тижні.

** - Вік потрібен для того, щоб визначити, зі скількох шарів повинна бути зроблена піньята (для дитини - тонка, для дорослого - товста). Якщо іграшка призначена для дитини - необхідно вказати, скільки їй рочків. Або ж просто вказати, що вона призначена для дорослого.

*** - Вартість піньят середнього розміру (діаметром 50 см - 80 см) коливається в межах 100-150 грн, великі піньяти - (діаметром від 80 см та далі) - від 150 до 400 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар