субота, 12 жовтня 2013 р.

Новий тренд у світі бізнесу: діловий туризм, MICE-туризм

Діловий туризм (бізнес-туризм, MICE-туризм) — це подорожі, що здійснюються з метою участі в конгресах, зборах, семінарах та інших важливих ділових заходах.

Сьогодні замість терміну “діловий туризм” часто використовується англійський термін-абревіатура — MICE:
  • Meetings - зустрічі,
  • Incentives - мотивуючі поїздки,
  • Conferences - конференції,
  • Exibitions - виставки.

MICE-заходи спрямовані на розвиток, мотивацію, навчання персоналу, партнерів і клієнтів компанії, а також на представлення продукту компанії, її самої, її цінностей, філософії та можливостей для внутрішнього і зовнішнього споживача.

Концепція поїздки у сфері MICE виявляється значно складнішою, ніж концепція класичних ділових поїздок. Для її розробки запрошуються спеціальні компанії-організатори. На відміну від класичних ділових поїздок, розрахованих на невелику кількість учасників (їх можна назвати індивідуальними), MICE-захід збирає, зазвичай, широке коло осіб.


Ділові поїздки організовуються, як правило, з повною культурною і екскурсійною програмою. У стандартну програму входить проживання, сніданки, трансфери, оформлення візи. Додатково надаються такі послуги як: акредитація на виставку або вхідні квитки, послуги гідів, перекладачів, додаткові переїзди або оренда автомобіля і багато іншого, що може бути необхідним на тому чи іншому заході. Компанія CreActive Event пропонує своїм замовникам широкий спектр послуг у сфері ділового туризму (як організацію окремих заходів, так і підготовку "під ключ").


У тій або іншій формі бізнес-туризм існує давно. Як про самостійний і високодохідний вид туризму про нього заговорили в Європі та США в 70-80-х роках XX ст. Діловий туризм є однією з провідних та найбільш динамічних по розвитку галузей світової економіки. За свої небачено швидкі темпи зростання діловий туризм визнаний економічним феноменом ХХ сторіччя.


В Україні даний вид туризму перебуває у стані розвитку, але все більш популярними стають виїзні конференції, семінари та мотивуючі поїздки для працівників у вітчизняних компаніях. Україна є простором для MICE-туризму як для українських, так і для закордонних компаній. Щороку все більше компаній з Росії, Білорусії, Грузії, Польщі, Німеччини та інших країн обирають саме українські міста та курорти для проведення MICE-заходів.

Виходить, що MICE-туризм в сучасному суспільстві та при сучасних темпах розвитку світової економіки необхідний, як повітря. А значить, тільки правильне вкладення коштів при правильному виборі напрямку й організатора принесе Вам гарантований і очікуваний MICE-результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар