вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Корпоративна вечірка: правила для шефа

Продовжуємо обговорювати поведінку керівника на корпоративній вечірці. У попередній статті ми описали як не треба поводитися, у цій же піде мова про те, яким має бути ну майже ідеальний шеф на корпоративі.
Зрозуміло, що, по-перше, не слід робити тих помилок, про які уже йшла мова. Далі перша особа компанії має виголосити перший тост: в абсолютній тиші та при стовідсотковій увазі всіх присутніх, у всіх в руках келихи, а на обличчях написано (не у буквальному сенсі, звісно): «Шеф говорить!» У першому тості гумор допустимий, але у аптечному дозуванні.

Найбільш переважні теми тосту:
• яких успіхів ми досягли спільно,
• яких успіхів ми ще доб'ємося спільно,
• як я радий, що працюю з такими людьми, як ви,
• як вдячна вам компанія за той внесок, який ви зробили.

У будь-якому випадку перший тост повинен бути спрямований на присутніх. Пізніше керівник вимовляє ще й четвертий або п'ятий тост. Це тост, що виділяє певну категорію співробітників. Він може запропонувати випити за жінок, що працюють у компанії, за наймолодших співробітників, за ветеранів фірми, за тих, у кого в цьому році народилися діти і так далі. Більше тостів без особливої потреби керівник не виголошує.

Подальша його доля ще сумніша. Він зобов'язаний приймати усі запрошення на танець і, до того ж, танцювати з натхненням, проте не дозволяти собі двозначностей, наприклад, надмірного притискання до себе партнерки.

Обов'язково він зобов'язаний підійти з келихом до кожного з ключових співробітників (їх не буває багато) і випити за нього (не обов'язково до дна). При цьому доречно сказати кілька проникливих слів. Це робиться без залучення уваги, як би по-секрету.

І останнє: шеф не повинен «тягнути на себе ковдру» на корпоративній вечірці, бо захід, про який йде мова, робиться для колективу і це має бути помітно. Заохочуйте самовираження і розкутість співробітників, заохочуйте веселощі та участь всіх працівників, але не намагайтеся піднестися і явно управляти процесом. Це тільки додасть вам балів!

Наближаються зимові свята — золотий період для корпоративних вечірок. А щоб вечірка була ідеальною та запам'яталася кожному, зверніться до знавців цієї справи — Бюро розваг Сreactive Event. Це суттєво зекономить Ваш час та збереже нервову систему.

Намагайтеся використати цю можливість і такими незначними витратами на корпоративну вечірку не просто розважити колектив, а насправді досягти дуже серйозних цілей: згуртованості колективу, гарного настрою, поваги до керівника. Часто саме корпоратив виручає фірму у складну хвилину. Часто саме корпоратив приводить її до успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар