понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Корпоративна вечірка: 10 антиправил для шефа

Протягом року з приводу різних свят і без приводу проводиться маса корпоративних вечірок. Кожна фірма проводить їх по-своєму. Навіщо їх взагалі влаштовують? Що це дає? Багато керівників вважають, що корпоративна вечірка - марно витрачені час і гроші, що це потрібно тільки персоналу. Насправді визначено, що навіть найпростіша вечірка у колективі підтримує бойовий дух, згуртовує команду, підвищує авторитет керівника.
Як можна винести з цього максимум користі, не принісши шкоди? Насамперед необхідно постаратися уникнути типових помилок . Завжди простіше аналізувати помилки.  Тому почнемо з них.

Отже, десять типових помилок шефа при проведенні корпоративних вечірок:

1. Керівник приходить на вечірку в тому ж костюмі, в якому ходить в офісі.
Таким чином, він дає зрозуміти, що відноситься до заходу, як до елементу своїх службових обов'язків. Він тут на роботі. Це насправді так, тільки, працюючи на вечірці, керівник повинен робити вигляд, що відпочиває. Це найважча робота, але саме вона і є мірилом професіоналізму.

2. Протилежний варіант. Керівник приходить у піджаку, розшитому золотом, на спині у нього, як у хокеїста, написано прізвище, але не його, а Армані. Його нові супермодні туфлі виблискують бляхами. На його столі велика коробка з кубинськими сигарами і золота гільйотина для відрізання їх кінчиків (кінчиків сигар, звичайно). Запальничка Cartier змагається у блиску з годинником Patek Philippe.
Керівник таким чином демонструє ту прірву, яка пролягла між ним і його співробітниками. Ми не закликаємо з'явитися e костюмі бомжа, але тут те місце, де повинна бути виявлена стриманість у підборі туалету.

3. Керівник напивається і бешкетує. Коментувати, схоже, не потрібно.

4. Керівник не п'є зовсім (що ще гірше), бентежачи цим і без того збентежених співробітників.

5. Керівник присутній на вечірці «до останнього клієнта».
Пояснимо, що за правилами ділового етикету з неформальних заходів ніхто не може піти, поки присутній шеф. Він сам повинен відчути, коли його присутність стає стримуючим фактором для підлеглих. У цей час він тихенько, не привертаючи до себе уваги, повинен піти. Через 10-15 хвилин те ж саме повинні зробити його заступники, потім - керівники відділів. Після цього починаються «бої без правил». Нижчий ешелон починає по-справжньому «відриватися». За що і буде вам дуже вдячний.

6. Керівник не танцює.
Якщо вам ведмідь наступив не тільки на вухо, а й на всі кінцівки, візьміть кілька уроків танцювальних рухів. Не потрібно намагатися перевершити Влада Яму. Але танцювати ви зобов'язані вміти за статусом! Це не входить у вашу посадову інструкцію? Тоді впишіть!

7. Керівник ні в чому не бере участі: ні у співі під караоке, ні у безглуздому конкурсі на роздягання, ні в ідіотському зрізанні нікому не потрібних сувенірів із зав'язаними очима. Замість цього він прикидається елементом інтер'єру і з серйозним виглядом спостерігає за тим, як дуріють його співробітники. На запрошення взяти участь він чемно відповідає: «Спасибі, я тут постою, подивлюся».

8. Керівник привозить на вечірку свою дружину (свого чоловіка). Як варіант - не свою дружину (не свого чоловіка). Чим неймовірно бентежить присутніх. Не секрет , що людина реалізує себе в різних соціальних ситуаціях по-різному. Ми вдома одні, на роботі інші. Це нормально. Привівши дружину (якщо не було обумовлено, що всі приходять з дружинами/чоловіками), не питайте, чому у ваших колег здивовані обличчя. Просто вони не впізнають свого шефа.

9. Керівник обмежився лише вибором місця проведення та меню, не подумавши про організацію сценарію вечора, перетворивши тим самим найважливіший захід внутрішнього PR в банальну пиятику. Просунуті люди сьогодні навіть програму власного дня народження продумують.

10. Керівник доручає вручення подарунків секретарці. Не будемо говорити про це занадто багато. Просто наведемо як приклад армію. Медалі вручає НЕ писар в каптьорці, а командир перед строєм. Цінність нагороди зростає багаторазово. А ваші підлеглі чим гірші?

Що ж повинен робити керівник? Як поводитися? Набір правил простий і короткий, але про це уже у наступній статті.

КреАктивного Вам настрою!

Немає коментарів:

Дописати коментар